Nattluft – Skelettkvinnan

skelettkvinnan

Det var i november i fjol som Skelettkvinnan, Helena, satte på sig kostymen, tog med sig tömda märkesväskor och fina kassar, och begav sig för att hämta ut de skelett som hade tagits ifrån henne samma dag som hon blev gripen i sin lägenhet och tagen till häkte. Tre månader satt hon i häktet. Under dessa månader och de rättegångar som följde blev hon utpekad i media som nekrofil. Att det till slut visade sig vara lagligt att ha skeletten i garderoben var det ingen som visste då, förutom hon själv. Men livet som “Skelettkvinnan” slutade inte bara för att hon blev friad.

Prenumerera på Nattluft via iTunes!

Om du vill lyssna och läsa dig mer hänvisar jag dig till en reportageserie. Där får du bland annat följa med själva dagen då Helena hämtar ut sina Skelett. Reportaget är av Magnus Arvidson och går att lyssna på här. Men först – välkommen till Nattluft!

Music: Dumbsaint